Otkup Automobila Beograd

Kompanije iz automobilske industrije se iz godine u godinu bore za svakog pojedinačnog potrošača, pri čemu nastoje da stalno ponude inovacije, nove modele koji su tehnološki napredniji od postojećih i uvek ono nešto više što će potrošača motivisati da izaberu baš taj konkretan automobil. Jedna od kompanija koja uvek nastoji da svoje verne potrošače iznenadi novitetima je svakako i Škoda. Ova kompanija je najavila da će od maja ove godine u prodaji biti nova Škoda Scala, hečbek koji će se prodavati po osnovnoj ceni od oko 16.600 britanskih funti i biće direktni konkurent Ford Focus modelu automobila.

Na teritoriji Velike Britanije će u ponudi biti 4 modela motora: dva motora zapremine 1,0L i to 3-cilindrična, snage 94 ili 113 konjskih snaga, zatim motor zapremine 1,5L sa četiri cilindra, kao i motor zapremine 1,6L od 114 konjskih snaga. Menjači mogu biti petostepeni ili šestostepeni. Oprema koja može biti uključena u paket može biti vrlo raznovrsna, pa potrošači mogu imati felne od 16 inča, LED farove, mogućnost podešavanja vozačevog sedišta po visini, kožni volan, displej od 6,5 inča, i slično. Sve ovo je uključeno u osnovni paket opreme, koji je proizvođač obeležio kao S trim. Drugi paket opreme sa oznakom SE trim obezbeđuje još dodatne pogodnosti uz cenu od 18.580 funti.

Pored osnovne opreme, uključuje i tempomat, senzore za parkiranje, podešavanje sedišta suvozača, displej sa touchscreen opcijom od 8 inča, i drugo. I treći nivo opreme SE L koji podrazumeva da se nova Škoda Scala može nabaviti po ceni od 20.380 funti dodatno podrazumeva start/stop sistem, mogućnost ulaska u automobil bez ključa, ekran od 9,2 inča, aluminijumske točkove od 17 inča, zatamnjeni prozori, i slično.

Škoda Scala je zamišljena tako da bude zamena Rapid modelu, i za sada će se proizvoditi samo u hečbek verziji. Ono što je posebno izdvaja od ostalih Škodinih modela jeste i to da je prva izgrađena na platformi MKB A0, koju koriste Seat i VW. Scala dolazi na tržište sa potpuno novim enterijerom, čak su i materijali od koga se pojedini delovi unutrašnjosti izrađuju promenjeni. Koristi u vožnji softver najnovije generacije, a posebna prednost ogleda se u tome da je automobil uvek povezan posredstvom interneta, tako da postoji bežična podrška za Android i Apple operativne sisteme.

Mnogi stručnjaci se slažu u oceni da Scala zapravo postavlja standard u ovoj industriji i da će biti trend koji će mnogi slediti u narednom periodu. Jedna od zanimljivosti u vezi sa Scala modelom jeste da se vrata prtljažnika mogu zameniti staklenim prozorom na kome piše Škoda, tako da postaje vrlo prepoznatljiv na ulicama gradova. Ovo može biti posebno korisna opcija za ona tržišta gde je Škoda manje poznata, kao što je recimo kinesko tržište.Dužina Scala modela iznosi 4362 mm, što je čini dužom od Rapid modela, koji treba da zameni.

Škoda Scala svakako je korak napred u svom segmentu automobila i verovatno trend koji će sigurno pratiti i ostali proizvođači automobila. Rukovodstvo kompanije očekuje da na evropskom tržištu Scala ostvari učešće od 4,3%, što je duplo više nego što je ostvario Rapid. Početkom leta se očekuju prve isporuke, a ubrzo nakon toga i prve projekcije o uspesima koji se od ovog modela očekuju.