Otkup Automobila Beograd

Kasko osiguranje – nedoumice i mogućnosti – Osiguranje vozila je za svakog savremenog čoveka danas postalo imperativ. Svako od nas sigurno ima više kategorija osiguranja, koja su mu neophodna u slučaju da se dogode neke nepredviđene okolnosti.

U stambenom prostoru, po pitanju života i zdravlja, u vezi sa automobilom koji vozimo.

Ukoliko se dogodi da izazovete saobraćajnu nesreću, obavezno osiguranje koje plaćate za svoj automobil svake godine funkcioniše tako da će nadomestiti tuđu štetu.

Automobil, imovinu ili lica koja ste u sudaru povredili, naplatiće se od vašeg osiguranja. Ako želite da imate mogućnost da i vi nadoknadite svoju štetu od osiguranja, onda vam treba kasko osiguranje.

U slučaju da imate kasko osiguranje, možete nadoknaditi svoju štetu, čak iako ste vi izazvali sudar. Ali naravno, ovaj tip osiguranja jeste mnogo više od osiguranja koje vam je neophodno samo u slučaju saobraćajne nesreće.

Mnogi zaista i ne razumeju njegovu suštinu i značaj, pa ćemo u nastavku dati neke od osnovnih informacija i nastojati da rešimo neke od najčešćih nedoumica.

U čemu se ogleda suština kasko osiguranja?

U današnje vreme saobraćajne nesreće na žalost nisu retke kao nekada. Sve je više automobila na ulicama, proces dobijanja vozačke dozvole do skoro je bio prilično jednostavan. Te je sve to dovelo do toga da je smanjena ukupna bezbednost u saobraćaju. Može se dogoditi da nastane sudar ako samo na trenutak niste bili pažljivi.

Može se desiti neka druga nepredviđena okolnost (poplava, požar, i još mnogo toga). Naravno, opasnost od krađe je uvek prisutna, kao i potencijalna oštećenja nastala tokom vožnje, ili čak kada je automobil parkiran.

Suština kasko osiguranja ogleda se u tome da budete pokriveni od brojnih rizika, ne samo od saobraćajne nesreće. Ono što je još specifično jeste da ovaj model osiguranja možete da prilagodite svojim potrebama.

Na raspolaganju imate više paketa, pa je dobro pre potpisivanja osiguranja dobro pročitati šta vaš paket podrazumeva, kako kasnije ne bi bilo iznenađenja. Danas postoje brojne osiguravajuće kompanije i skoro svaka od njih u ponudi ima kasko osiguranje. Da biste uzeli ovo osiguranje morate biti punoletni.

Pre nego sto se odlučite za kasko osiguranje, dobro se raspitajte šta određeni paket kasko osiguranja automobila podrazumeva

Pre nego što se odlučite za kasko osiguranje, važno je da zaista razumete kojim ste rizicima najviše izloženi tokom svakodnevne vožnje.

Takođe, važno je da procenite budžet koji biste za ovo osiguranje izdvojili. Sigurno postoji paket osiguranja koji može da pokrije sve moguće rizike i nezgode, ali je on najverovatnije i najskuplji. Zato se dobro raspitajte.

Na primer, ako u vašoj blizini nema velikih reka koje mogu da se izliju, osiguranje od uništenja automobila u poplavi možda vam neće biti potrebno.

Ali, ukoliko svoj automobil parkirate napolju, onda bi možda bilo dobro da ga osigurate od vremenskih nepogoda, ili možda krađe.

Pitajte svog agenta za osiguranje šta može da vam ponudi kada je kasko osiguranje u pitanju. Ovaj segment osiguranja, kao i svi drugi, striktno je regulisan zakonom.

Dobro zapamtite da morate biti punoletni da biste ga imali i da morate upravljati vozilom samo ukoliko imate vozačku dozvolu. U suprotnom osiguranje ne možete iskoristiti ukoliko se nešto dogodi.

Nemojte misliti da ste uvek i u svakoj situaciji potpuno kasko osigurani

Naravno, vožnja u alkoholisanom stanju takođe povlači sankcije, ili u slučaju da nemate svu zakonom predviđenu opremu, i slično. Sve detalje možete dobiti u svojoj osiguravajućoj kući.

Obratite pažnju i na propise u vezi sa zimskom opremom. U periodu od 1. novembra do 1. aprila obavezne su zimske gume, kao i dodatna zimska oprema u određenim područijima. Nepostojanje ove opreme može dovesti do toga da ne budete u mogućnosti da naplatite osiguranje.

Postoje određena ograničenja kada je u pitanju kasko osiguranje, ali to reguliše svaka osiguravajuća kuća za sebe. Kada se utvrđuje iznos osnovice za osiguranje, uzimaju se u obzir brojni faktori, kao što su cena samog automobila, zatim starost vozača, dosadašnje iskustvo u vožnji i prekršaji, jačina i snaga automobila, i slično.

kasko osiguranje

S druge strane, kao i kod svakog sličnog osiguranja, ukoliko završite godinu bez nastale štete, možete dobiti bonuse na trenutno osiguranje koje plaćate.

Ono što još ne bi bilo loše da zapamtite jeste da kasko osiguranje prestaje ukoliko dođe do prenosa vlasništva prilikom prodaje vozila.

Jedina situacija kada prenos vlasništva neće biti razlog prekidanja ovog osiguranja jeste kada je automobil predmet nasledstva. I naravno, ako vaš automobil prestane da postoji, prestaju i sva osiguranja povazana sa njim.

Kasko osiguranje je odlična opcija, ukoliko želite u potpunosti zaštititi svoj automobil od brojnih rizika. Razmislite na vreme i proverite sve moguće opcije, može vam se jednog dana isplatiti.

Kasko osiguranje Srodne teme

Otkup Automobila Srbija

Otkup automobila za reciklažu

Otkup Automobila Novi Sad

BMW X7

KIA Ceed 2019