Otkup Automobila Beograd

Automobili koji su prešli veliku kilometražu – Kada je reč o automobilima, mnoge specifičnosti se vezuju za brojne modele tokom svih decenija i vekova otkako se proizvode. Mnogi rekordi u vezi automobila i danas privlače veliku pažnju javnosti. Jedan od njih svakako jeste vezan za pređene kilometre. Po tome su poznata tzv. vozila velike milje. Reč je o vozilima koja su prešla ogroman broj kilometara tokom svog postojanja i korišćenja.

Automobili koji su prešli veliku kilometražu

Jedan Volvo P1800 je automobil koji je prešao 4,8 kilometara. Dva Mercedes Benz B124 automobila prešla su 3,4 i 2,1 miliona kilometara. U pitanju su ogromne kilometraže, toliko da je to širokoj javnosti postalo posebno interesantno. Zato postoji veliki broj ljubitelja automobila koji prati ove rekorde.

Legendarni Mercedes

Ovo je priča o jednom Mercedesu. U pitanju je Mercedes Benz 240 iz 76-te godine prošlog veka. On je prešao 4,6 miliona kilometara. Pripadao je jednom grčkom taksisti iz Soluna. Ovaj model Mercedesa je priznat kao Mercedes koji je prešao najviše kilometara ikada.

Pređena kilometraža ovog Mercedesa svedoči o njegovom kvalitetu i izdržljivosti. Iz tog razloga u mnogim evropskim zemljama upravo su taksi vozila ove marke automobila. Jer mogu da pređu mnogo kilometara i jako su izdržljivi. Ovaj grčki taksista svoje vozilo je kupio početkom 80-ih godina prošlog veka.

automobili koji su presli veliku kilometrazu2

Tada je brojčanik pokazivao oko 220.000 pređenih kilometara. Automobil je kupio sa ciljem da postane taksi vozilo. I od tada sve do 2004. godine ovaj taksi je bio dostupan mušterijama 24 sata dnevno. Za sve to vreme vrlo malo je bilo kvarova i perioda kada ga nije vozio.

A podrška koju je dobijao od Mercedes servisa bila je odlična. To je razlog zbog koga je ovaj ljubazni grk poslao pismo predsedniku Mercedes-Benz kompanije. Da mu zahvali na odličnom modelu automobila i servisu koji je svih tih godina bio besprekoran.

Ovaj model Mercedesa je sada u muzeju. A predsednik Mercedes-Benz kompanije ovom taksisti je predao ključeve potpuno novog automobila.

Nikada unapred ne možete znati koliko će kilometara vaše vozilo preći.

Ali ukoliko mu posvetite dužnu pažnju, verovatnoća da vas dugo služi je velika.

Čuvajte svoja vozila, posvetite im pažnju, jedino tako možete biti sigurni da ćete moći da ih vozite godinama.

Srodne teme sa automobilima koji su presli veliku kilometrazu

Reno 4 kao elektricni krosover

Otkup vozila sa lizinga

Otkup motora i skutera

Otkup alu felni

Otkup kombi vozila, polovnih kombija

Otkup Pikap vozila i polovnih pikapova