Otkup Automobila Beograd

U svetu automobilizma nije novina da se kompanije utrkuju neprestano da ponude bolje, savršenije modele potrošačima, da postanu lideri na svetskom tržištu. Jedna od kompanija koja svakako prednjači u inovacijama je kompanija Mercedes Benz, koja svake godine obraduje svoje potrošače nekim novinama.

Ove godine na sajmu automobila u Beogradu predstavljen je novi model SUV automobila iz ove kompanije pod nazivom GLE.

U pitanju je već četvrta generacija ovog modela, koji pripada kategoriji luksuznog terenca, E klase.

Svakako da je u pitanju prepoznatljiv model, ali su učinjene i značajne promene koje GLE automobilu daju jednu potpuno novu dimenziju.

Iskošen zadnji stub obezbeđuje prepoznatljivost ovog modela, gde god da se pojavi na ulicama.

Prednja svetla su vrlo interesantna, sa takozvanom matriks opcijom, a ono što je od posebne važnosti vozačima jeste da se prilagođavaju putu i po potrebi se mogu gasiti delimično.

Kao posebnu prednost stručnjaci ističu vrlo smanjen otpor vazduha, koji ga svrstava u kategoriju limuzina, tako da ovaj model zapravo jeste vrlo specifičnih karakteristika, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ono na čemu je Mercedes još radio kada je u pitanju GLE model jeste i povećanje međuosovinskog rastojanja.

Ono sada iznosi 3 metra, čime je unutrašnjost automobila značajno prostranija, posebno zadnja sedišta.

Prtljažni prostor je takođe prostraniji, tako da sada u njega možete da spakujete sve što poželite, do 825 litara zapremine.

Imajući u vidu prostranost modela, kompanija daje mogućnost i kupovine trećeg reda sedišta, čime Mercedes GLE dobija potpuno drugačiju dimenziju i izgled.

Što se opreme tiče, ona može biti zaista raznovrsna.

Vozilo je opremljeno MBUX sistemom, koji se može kontrolisati glasom, pokretom ruke, dodirom, i smatra se jednim od najnaprednijih sistema koje savremena automobilska industrija može da ponudi.

Model je potpuno opremljen svim sistemima bezbednosti, a felne mogu biti u rasponu od 18 do 22 inča.

Kada su u pitanju motori koji su u ponudi, izdvajaju se benzinacsa 367 konjskih snaga, kao i dizelaš od 245 konjskih snaga.

Menjač je automatski, sa 9 stepeni prenosa. A rukovodstvo Mercedesa naglašava da su u kompaniji posebno ponosni na takozvani E-Active Body Control, čime se postiže posebna udobnost u vožnji.

Jedini možda nedostatak za naše kupce, ako se tako može smatrati, jeste visoka cena ovog modela za naše standarde koja iznosi oko 70 hiljada evra.

Ali verujemo da će biti onih koji su pravi ljubitelji Mercedesovih vozila i koji će odlučiti da kupe ovaj model zbog svih njegovih prednosti.