Otkup Automobila Beograd

Napredak tehnike i tehnologije u današnjem dobu se ostvaruje eksponencijalnim razmerama, pa iz godine u godinu svetska javnost biva iznenađena dometima koji se postižu u brojnim oblastima. Posebno vidljivi rezultati razvoja tehnologije primetni su u automobilskoj industriji. Pre samo jednog veka, na začecima osnivanja automobilske proizvodnje, automobili su bili potpuno drugačiji, mnogo jednostavniji nego sada.

Danas se svaka kompanija takmiči na tržištu za svakog pojedinačnog potrošača, pa iz generacije u generaciju nastoji da svojim automobilima da neponovljiv izgled, savršene performanse i neku dodatu vrednost, koja će naterati svakog pojedinca da se odluči baš za taj automobil.

Koliko je zapravo tehnologija u automobilskoj industriji napredovala, govori i jedan skoriji primer iz svetskih okvira. Reč je naravno o Dubaiju, zemlji u kojoj je sve moguće.

Dubai svakako jeste sinonim za luksuz, skup život, za neverovatne poduhvate, a ovih dana je objavljeno da će do 2020. godine policija Dubaija dobiti nova vozila, koja će im biti vrlo korisna za održavanje javnog reda i mira.

policija u dubaiju leteca vozila

Naravno, u ovoj vesti ne bi bilo ničeg posebnog, da zapravo nije reč o motociklima, i to letećim.

Jedna ruska kompanija, pod nazivom Hoversurf (koja inače posluje u Kaliforniji), napravila je aranžman sa policijom Dubaija da će im obezbediti motocikle na električni pogon, koji su u mogućnosti da ostvare vertikalno uzletanje i sletanje.

Na tehnološkom sajmu GITEX, koji se održao ove godine, ova kompanija je predstavila prvi model ovog motocikla, sa oznakom S3.

Malo je reći da je javnost bila oduševljena. Ističe se da su članovi policije u Dubaiju već krenuli sa organizovanim obukama za upravljanje ovim motociklom.

Ono što je svakako velika prednost jeste da je u njega ugrađen softver, koji omogućava jednostavno upravljanje i isključuje mogućnost prevrtanja sa ovog prevoznog sredstva.

Navodi se da su prvi krug obuke najpre prošli oni službenici policije koji su već koristili u svom svakodnevnom radu motocikle, iako je ovde reč o potpuno drugačijem vozilu.

U kompaniji ističu da je ovo vozilo budućnosti, i da mnogo može pomoći prilikom obavljanja regularnih policijskih dužnosti, ali i u vanrednim slučajevima.

Inače, sam motocikl je zapravo dron većih razmera, a maksimalna brzina koju može da razvije ovaj model dostiže 100km/h.

To može da bude jedan od malobrojnih nedostataka ovog prevoznog sredstva. A isto tako, ograniačavajuću faktor je i činjenica da se ne može voziti duže od pola sata.

I naravno, cena je prilično visoka, iznosi oko 150 hiljada dolara. Međutim, kako bilo, svakako su ovi motocikli širom sveta postali prava atrakcija.

Kompanija nastoji da obezbedi dozvole za komercijalizaciju svog izuma i u drugim delovima sveta, tako da se u narednom periodu očekuje veća popularizacija ovog prevoznog sredstva.

Tehnologija napreduje, a sa njom se i čovečanstvo mora menjati, usavršavati, prilagođavati. Može u velikoj meri da olakša svakodnevni život i da unapredi njegov kvalitet.

Leteći motocikli samo su jedan od primera kako se nova tehnologija može iskoristiti u službi unapređenja određenih aspekata u poslovanju policijskih snaga, a sigurno će se slični dometi ostvariti i u ostalim segmentima.

Automobilska industrija uvek je bila vizionar, uvek inovativna i drugačija, uvek za korak ispred svih, o čemu ovi leteći motocikli i svedoče, tako da što se nas tiče, možemo konstatovati da je budućnost automobilske industrije već stigla.