Otkup Automobila Beograd

GUNTHER HOLTORF – Kažu da je svako od nas kovač svoje sreće i da donosi odluke koje posle toga utiču na ostatak našeg života. I svi verujemo da je zaista tako. U prilog tome, postoji jedna zanimljiva priča o jednom čoveku po imenu Gunther Holtorf.

Neki od vas su možda čuli za njega, neki nisu, ali je reč o vrlo zanimljivom gospodinu koji je ostavio traga u istoriji čovečanstva.

Gunther Holtorf je poreklom iz Nemačke, a ono po čemu je postao poznati širom sveta jeste da je u svom G-Wagen Mercedes Benz automobilu Otto proputovao ceo svet.

U njemu je prešao preko 900.000 kilometara u periodu tokom 26 godina, pri čemu je posetio 215 zemalja sveta.

Na ovom putešestviju po svetu često mu je društvo pravila njegova izabranica Kristina. Ono što je za njega svakako značajno jeste da je imao zavidnu karijeru.

Radio je u kompaniji Lufthansa od 1958. godine, a nešto kasnije je postao i njihov predstavnih u inostranstvu.

Posle toga bio je generalni direktor kompanije Hapag-Lloyd.

Dok je živeo u Argentini, razvila se njegova ljubav prema putovanjima. Zato je i doneo krucijalnu odluku svog života – napustio je posao i krenuo u pustolovinu.

Prvobitno je bila ideja da provede 18 meseci u istraživanju afričkih krajeva i tamo se uputio u svom G-Wagenu 1988. godine.

gunther holtorf 2

Na tom prvom putovanju saputnik je bila njegova tadašnja, treća supruga. Od 1990. godine je uplovio u vezi sa Kristinom, koja ga je pratila na mnogim narednim putovanjima.

U toj poslednjoj deceniji XX veka po nekoliko meseci tokom godine oni su provodili na putovanjima.

Pauzu su napravili tokom 2000. i 2001. godine, a od 2005. godine putovali su skoro bez prestanka tokom čitave godine.

Kristina se kasnije razbolela, pa je umesto nje društvo Guntheru pravio njen sin Martin. Poslednji put Kristina je putovala sa njim 2009. godine, a nakon toga je ubrzo i umrla.

U prvim godinama putovanja Gunther je obilazio afrički kontinent, da bi zatim prešao na Južnu Ameriku, a odatle na Severnu Ameriku i Kanadu.

Posle toga, izabrana destinacija je bila Australija, pa Azija, pa preko Kariba do svih ostalih delova sveta.

Gunther je putovao jeftino, nije trošio novac na hotele, već je spavao u svom automobilu. Usput, tokom svojih putovanja, pravio je mape mesta u kojima je bio.

Danas je njegov automobil izložen u muzeju Mercedesa u Štutgartu.