Otkup Automobila Beograd

IŠAO DO MOSKVE DA POPRAVI LADU

Do Moskve da popravi Ladu – Često kažu život piše romane. Jedan takav napisao je za Radomira Stankovića iz Leskovca. I danas se njegovi doživljaji o vožnji sve do Moskve da bi popravio svoju Ladu prepričavaju. Pored Radomira, glavni akter priče je i Lada Žiguli. Radomir je profesor u penziji i kao mlad čovek godinama je menjao automobile dosta često. Međutim, kada je kupio Ladu Žiguli, tada je našao svog doživotnog saputnika. Ovaj automobil kupio je pre tačno 43 godine. I dan danas ga vozi. Kada je automobil u jednom periodu počeo sve češće da se kvari, Radomir je našao rešenje. Otišao je pravo u Moskvu, da ga tamo popravi. To se sve dogodilo pre više od 15 godina. A legenda se i danas prepričava u njegovom okruženju.

Otkup Lada Niva i drugih vozila marke Lada

Radomirovo prvo putovanje u Rusiju

Sve ovo ne bi bilo možda toliko interesantno i čudno, da to nije bio prvi put da Radomir putuje za Rusiju. Nije znao niti jednu jedinu reč ruskog jezika. Ali ga to nije spečilo da krene u avanturu. Ni porodici se nije javio, više od 10 dana nisu znali šta je sa njim. Svojom Ladom krenuo je put Rusije, preko Rumunije i Moldavije. U Moldaviji se video sa poznanicima. Pa je zamolio ćerku porodice da krene sa njim, da mu pomogne. Kada je stigao u Moskvu, otišao je pravo u državni servis. Niko nije mogao da veruje da je pravo iz Srbije došao u Moskvu, radi popravke, što i ne čudi.

do moskve da popravi ladu

Majstori su za svega 4 sata popravili njegovu Ladu. Kada je video, nije mogao da poveruje. Bila je kao nova. Svaki deo koji je mogao da se zameni, majstori su zamenili. Motor, gume, hladnjak, boja, sve je bilo novo. Čak je i celokupna cena bila veoma povoljna. Za sve to platio je svega 230 dolara. Mislio je da bi u rodnom gradu ova popravka koštala preko 1000 evra. Njegova ideja je bila da odlaskom u Moskvu za svog ljubimca pronađe originalne delove. Mnogi smatraju da bi mogao da kupi drugi polovni automobil za potrošeni novac na put do Rusije. Ali njemu to nije bilo važno, jer je želeo baš svoju Ladu da popravi. Mada, može se reći i da je Radomir i avanturista.

Porodica nije imala pojma gde je Radomir i čuvena Lada

I njegova porodica se sada priseća ovog događaja. Nisu ni znali da je otišao toliko daleko. Tada je radio kao profesor i često putovao. Pa im nije bilo čudno što nije kod kuće nekoliko dana. Pre putovanja u Moskvu, Radomir je u svom gradu imao i jedan nemili događaj. Spasio je tri mlade devojke od makroa – Ruskinju, Moldavku i Rumunku. I upravo kod te Moldavke je svratio na putu do Rusije. Ona mu je i pomogla da dođe do željenog cilja. I dan danas joj je veoma zahvalan zbog toga. Ona je bila prevodilac na njegovom putovanju. I kaže da ona u njemu ima prijatelja do kraja života. Eto šta je život, vratimo se na čas na sam početak teksta gde piše da život piše romane, zar ne?

vozio ladu u moskvu zbog popravke

Ladu i danas čuva kao oči u glavi.

Iako je namenjena za prevoz težih tereta, nikada njom ne vozi više od troje putnika.

Održava je i čuva, jer ljubav ne zna za granice.

Srodni članci sa “Putovao od Leskovca do Moskve da bi popravio svoj Lada automobil

TOMOSOM DO MORA OD NOVOGA SADA

Automobili koji su prešli veliku kilometražu

Napravio luksuzan stan od automobila

Motociklom pri brzini od 209/kmh bežao od virusa COVID19

Otkup i prodaja automobili