Otkup Automobila Beograd

Kao i svake godine kada se održava Beogradski sajam automobila, i ove godine jedna od posećenijih hala svakako je ona gde BMW izlaže svoje nove modele, hala 2A. Mnogo novina BMW donosi na sajam ove godine, a jedna od zapaženijih je svakako i novi BMW X7, koji je do sada najveći model u ovoj kategoriji ikada.

Ovaj BMW model je zamišljen da bude konkurencija Mercedesovom GLS modelu, a ono što bi možda prvo trebalo naglasiti jeste prilično visoka cena ovog modela, pre svega za naše standarde. Početna cena, za neki osnovni paket opreme, iznosi 73.900 evra, a maksimalna cena ide i do preko sto hiljada evra.

Osnovni paket modela podrazumeva ugrađen xDrive40i model, a u slučaju da biste moćniju mašinu i da želite možda xDrive50i, cena automatski raste do preko 92 hiljade evra. BMW X7 postoji i u sport M verziji, ali cena onda iznosi 96 hiljada evra.

Kada tome dodate mogućnost izbora farbe kojom će vaš automobil biti obojen, kada dodate mogućnost biranja točkova od 22 inča, onda svakako shvatate da cena prelazi sto hiljada evra. Pored ovih unapređenja spoljašnjih elemenata, postoji mogućnost i da se unutrašnji izgled modela prilagodi svakom pojedinačnom kupcu, što svakako podrazumeva dodatna sredstva koja treba uložiti.

Kao i svi noviji modeli veliki svetskih automobilskih kompanija, i ovaj model ne zaostaje kada su u pitanju mogućnosti opremanja i finalnog izgleda.

Brojne prednosti koje vožnju ovim modelom čine neponovljivom jesu svakako i klima u pet zona, grejači sedišta, mogućnost grejnog volana, ugradnja masažnih elemenata u sedišta, električne zavese, mogućnost startovanja motora na daljinu, LED farovi, panoramski krov, i mnoge druge pogodnosti.

Naravno, svaka od njih je uključena u određeni paket opreme, pa budite spremni da i za njih izdvojite dodatna sredstva. Postoji mogućnost da se sedišta rasporede u tri reda, a njihovo spuštanje i pomeranje omogućeno je po automatizmu.

Svaki segment unutrašnjosti, a i spoljašnjosti novog BMW X7 modela odiše čistim luksuzom i prestižom, tako da verujemo da je doživljaj vožnje u ovom novom BMW modelu potpuno neponovljiv.

Maksimalna brzina koju X7 može da razvije je 245-250 km/h, zavisno od modela motora, a ubrzanje do 100 km/h postiže za 5,2-5,8 sekundi. Jedan od najjačih modela motora koji je u ponudi za X7 je V8 od 4,4 litara, sa 462 konjskih snaga, koji nažalost za sada neće biti dostupan evropskim potrošačima.

Sve u svemu, novi BMW X7 predstavlja pravu revoluciju u ponudi BMW modela. Iako je jedan od najskupljih vozila u ponudi, kada se u obzir uzmu svi dodatni paketi opreme, ipak je reč o vozilu koje uspešno savladava sve prepreke na putu i koje će u budućnosti sigurno biti jedan od popularnijih modela BMW kompanije.