Otkup Automobila Beograd

Često se u životu dogodi neka nepredviđena situacija, koja vas iznenadi i ostavi bez teksta. Lična procena može dovesti do mnogih komplikacija, a jedan zanimljiv slučaj dogodio se u Mađarskoj prošle godine.

Glavni akter dešavanja je Audi A7 Quattro i njegov vozač. U tom periodu, kada se ovo dogodilo, padale su obilne kiše u Mađarskoj. Uticale su na stvaranje otežanih uslova na putu. Jedan vozač Audija A7 Quattro je to osetio na svojoj koži. Naime, pokušao je da se preveze kroz podvožnjak prepun vode. S obzirom da se u podvožnjak spuštao nizbrdo, nije dobro procenio količinu vode koja je bila ispred njega. Kada je došao ispod samog podvožnjaka, shvatio je da je nivo vode previše veliki da bi mogao da prođe na drugu stranu. Automobil je praktično zaplivao. Iako ovaj model ima pogon na sva 4 točka, u ovom slučaju ni to nije moglo pomoći. Naravno, otežavajuća okolnost je što je vozač vozio neprilagođenom brzinom, pa nije stigao na vreme da reaguje. Kada je shvatio da nivo vode nije zanemarljiv, već je bilo kasno. Plivao je u sred jezera koje je nastalo od kiše.

audi pliva kroz podvožnjak

Inače, ovaj podvožnjak je poznat kao vrlo problematičan. Kada su padavine obilne, uvek se pojavi problem sa oticanjem vode. Mnogi vozači morali su potražiti pomoć vatrogasne službe, kada su njihova vozila zaplivala ovim jezerom ispod podvožnjaka nakon kiša. Vrlo često tokom vožnje ne može se adekvatno proceniti dubina vode na putu. Zato treba usporiti, ili stati sa strane radi provere, a u krajnjem slučaju potpuno promeniti trasu.

Ovo se može dogoditi i iskusnim vozačima, zato je važno uvek biti obazriv u ovakvim situacijama. Dobra procena nas može spasiti u svakoj situaciji.

audi pliva kroz podvoznjak 1